Petri Kuljuntausta

Äänitaiteilija, säveltäjä, muusikko ja kirjailija Petri Kuljuntausta käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta urbaaniin ja luonnonympäristöön.

Ron Nordström

Ron Nordströmin installaatio Sielunkellot koostuu roikkuvista metalliputkista, joissa luetellaan sukupuuttoon kuolleiden eläinten latinankielisiä nimiä.

Sähköpaimen

Arkaaista ja konemusiikkia yhdistelevä Sähköpaimen julkaisee uuden levynsä Niitto! pimenevässä Grey Cube Festivalin yössä. Sähköpaimenen musiikissa vanha perinne kohtaa modernin tekniikan, orgaaninen sulautuu sähköön ja improvisaatio iskeytyy biittiin.

WIND APPRECIATION SOCIETY

Italialais-hollantilaisen taiteilijaryhmän Wind Appreciation Society muodostaa kolme poikkitieteellisesti orientoitunutta taiteilijaa: Paolo Patelli, Angelo Renna ja Giuditta Vendrame.

Johannes Vartola

Mediataiteen, äänisuunnittelun ja esitystaiteen parissa pääasiassa työskentelevän Johannes Vartolan kiinnostuksen kohteena on inhimillisen käyttäytymisen ymmärtäminen ja ihmisen problemaattisen luontosuhteen ehtojen purkaminen.

Vapaa Aika

Nuorten miesten tanssi-, performanssi- ja videopelikerho Vapaa Aika purkaa Y-sukupolven angstiaan performanssissaan Pessimistiset eläimet. Korkeasaaren Karhu-linnassa on käynnissä lehdistötilaisuus. Pehmeät, pörröiset ja monimuotoiset metsän eläimet kaappaavat tilaisuuden hallintaansa toimiakseen tuhon airuina. Kukin näistä tuomiopäivän ratsueläimistä kertoo oman näkemyksensä siitä, miksi kaikki on pilalla. Vapaa Aika on tuore nuorten miesten ryhmä, joka koostuu monissa liemissä kei-tetyistä […]

Toisissa tiloissa -kollektiivi

Toisissa tiloissa –kollektiivi tuo Grey Cube Festivalille osallistavan Salaisen Uudelleenkoulutusleirin. Osallistujat pääsevät vierailemaan ihmiselle ennestään tuntemattomissa olo- ja kokemusmuodoissa mielikuvaharjoitteiden avulla.

Milla Martikainen ja Ilpo Heikkinen

Grey Cube Festivalilla koetaan esitysinstallaatio Tapani & Alina, jossa taiteilijoiden luomat eläinhahmoiset alter egot ampuvat lelupyssyillä muovilokkeja, katselevat eläinvideoita ja vahvistavat oman läähätyksensä luuppaavaksi teknoksi. Teoksessaan taiteilijat käsittelevät ongelmallista erottelua ihmisen ja luonnon käsitteiden välillä, sillä miten kuvaamme eläintä kertoo siitä miten käsitämme itsemme ja suhteemme muihin elollisiin toimijoihin. Eläimen katoaminen ja muuttuminen myytiksi on […]

Suvi Saastamoinen

Taiteilija ja maisema-arkkitehti Suvi Saastamoinen toimii kaupunkitilan, tilataiteen ja performanssitaiteen välissä. Hän käsittelee ihmisen luoman ympäristön merkitystä, sen ja luonnonympäristön suhdetta toisiinsa sekä omaa paikkaansa ympäristössä. Suvi Saastamoisen Laakso on tilateos, joka rakentuu vaaleasta kankaasta vanhan jääkarhulinnan sisälle. Teoksen ansiosta neliskulmainen, geometrinen rakennus muuntuu valkoiseksi kuin lumi, avaraksi kuin jäätikkö ja kaartuvaksi kuin taivas.

Tommi Ollikainen ja Heikki Pullo

Sirkustaiteilijat Tommi Ollikainen & Heikki Pullo tuovat Grey Cube Festivalille osallistavan teoksensa Unboxing. Kaikenikäisille sopiva non stop -rakentelutyöpaja huipentuu ilahduttavaan, yllätyksiä täynnä olevaan kahden miehen sirkusesitykseen. Esityksessä pääsevät tärkeään osaan työpajassa valmistuneet rakennelmat ja välineet. Vuonna 2012 aloittanut ryhmä tuo sirkusta vaihtoehtoisiin esitystiloihin.

Kaisa Lipponen

Billnäsissä asuva Kaisa Lipponen määrittelee teoksensa olevan sekoitus kulttuurihäirintää, päättymättömiä performansseja ja valmiita osia uudessa järjestyksessä. Lipposen Vieraslaji I on muoviputkista rakentuva valkohäntäpeuraa muistuttava veistos. Vieraslaji on määritelmän mukaan eliölaji, joka ei esiinny tarkasteltavalla alueella alkuperäisenä, vaan ihmisen sinne joko tahallisesti tai tahattomasti siirtämänä. Haitalliseksi vieraslaji määritellään, kun sen katsotaan vaikuttavan negatiivisesti joko alkuperäiseen ekosysteemiin […]

LINTUTORNI

LINTUTORNI on vuodesta 2013 yhdessä työskennellyt taiteidenvälinen ryhmä, joka koostuu yhteensä yhdeksästä suomalaisesta ja kansainvälisestä taiteilijasta. Heidän teoksensa Re-mapping Korkeasaari levittäytyy eläintarhan alueelle. Pia Bartsch, Matthew Cowan, Friederike Felbeck, Johanna Juhola, Paul Landon, Heli Meklin, Jaakko Niemelä, Minna Pöllänen ja Mirimari Vayrynen.

License to Pucker

Tanssi- ja performanssitaiteilija Diane Torr saapuu Grey Cube Festivalille ESKUS-residenssinsä aikana syntyneen teoksensa LICENSE TO PUCKER kanssa. Teoksen työryhmään kuuluvat Katja Kiuru, Inari Virmakoski ja Birgitte Uitto.

Laura Laukkanen

Kuvataiteilijaksi Tampereelta vuonna 2013 valmistuneen Laura Laukkasen aihe- ja materiaalivalinnoissa yhdistyy kokeellisuus ja halu synnyttää voimakkaita mielikuvia tuntoaistimuksista. Nuoren petoeläimen purukalustoon viittaava teos Puhjenneet koostuu lukuisista kipsisistä hampaista. Teoksessa rinnastetaan söpöys ja vaaran uhka, mutta annetaan katsojalle turvallisuuden tunne teoksen pysyttäytyessä jääkarhulinnan jyhkeiden muurien sisäpuolella.

Timo Kokko

Helsingissä nykyisin työskentelevä kuvanveistäjä Timo Kokon teos Lepo (Poliittisten possujen lepopaikka) koostuu yhdeksästä pronssipinnoitetusta porsaspatsaasta, jotka levittäytyvät vanhojen karhulinnojen ympäristöön. Kokko mieltää taiteen mielikuvitukseen pohjautuvaksi leikiksi. Hän leikkii materiaaleilla, muodoilla, rakenteilla ja ideoilla. Hänelle taide on alati muuttuvaa ja erilaisten ratkaisujen jatkuvaa etsimistä.

Nelly Hakkarainen ja Wooguru

Tanssitaiteilijat Nelly Hakkarainen & Wooguru tarjoavat Grey Cube Festivalin yleisölle osittain improvisaationa syntyvän teoksensa Grounded. Sivilisaatioitunut ihminen metropolissa, villi ja primitiivinen keho sopeutuneena nykyisyyteen. Perustavanlaatuinen halu vapauteen ja tanssi ainoana olemassaolon muotona.

Lora Dimova

Lora Dimovan teos Stage päättää Grey Cube Festivalien sarjan hiljaisella dramaattisuudellaan. Dimova luo jännitteisen asetelman, jossa hän asettaa itsensä katsomisen kohteeksi tyhjässä jääkarhulinnassa suojanaan muurit, kalterit ja kasvot peittävä naamio. Lora Dimova liikkuu taiteessaan performanssin, videon, valokuvauksen ja installaation parissa. Hänen tavoitteenaan on synnyttää hämmennystä katsojan mielessä, mikä parhaassa tapauksessa johtaa tarkkanäköisyyteen ja tietoisuuden lisääntymiseen […]

Anna Cadia ja Anni Klein

Grey Cube Festival saa näiden kahden taiteilijan kokoamalta kollektiivilta teoksen Darwin´s Girls, jossa tekokarvoitukseen pukeutuneet naiset lukevat ääneen Charles Darwinin teosta Lajien synty.

Haoshin Chang

Taiteiden ja luonnontieteiden välisellä rajapinnalla työskentelevä Haoshin Chang tutkii luonnon ja ihmisen käsitettä luonnontieteellistyneessä ja teknologisoituneessa ajassa.

Justin Tyler Tate

Kansainvälisesti aktiivinen taiteilija leikittelee lapsille suunnatun visuaalisuuden ja pinnan alla kytevien eettisten teemojen välisellä ristiriidalla.

Tiina Raitanen

Kuvataideakatemiasta vuonna 2012 valmistunut Tiina Raitanen asettaa installaatiossaan arkista rojua katseen kohteeksi eläintarhan eksoottisten eläinten rinnalle.

Nynnyt-kollektiivi

Nynnyt-kollektiivin muodostavat kaksi nuorta, pohdiskeleville keskusteluille altista kuraattoria Hanna Ohtonen ja Selina Väliheikki.

Johannes Ylipää

Äänitaiteilija ja säveltäjä Johannes Ylipää tarjoaa Grey Cube Festivalin yleisölle kiehtovan teoksensa nimeltään Plantomime, joka on teos soivalle kasville.

David Rothenberg

Filosofi ja muusikko David Rothenberg osallistuu Grey Cube Festivaliin teoksellaan
Why Birds Sing.